Arama
Arama Sonuçları
Bu özlem hiç bitmeyecek!
Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım 1938 yılında saat 09.05'te Dolmabahçe Sarayı'nda hayata gözlerini yumdu. 10 Kasım'da Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tüm yurtta anılacak. Kastamonu'da da tüm Türkiye'de olduğu gibi saat 9'u 5 geçe anma programı gerçekleştirilecek. Sirenlerin çalmasıyla birlikte tüm Türkiye'de hayat bir dakikalığına saygı için duracak...
Kastamonu'nun 'Atatürk'ü gören' gözleri...
Atatürk'ün 1925 yılında Kastamonu'ya gelişinde Atatürk'ü gören 105 yaşındaki Huriye Kastamonulu o günleri anlattı. Atatürk'ün gözlerini gördüğünde öğretmenine 'Bak Atatürk'ün de gözleri benimkilere benziyor' diyen Kastamonulu, Atatürk hakkında konuşurken, gözleri hem yaşla doldu hem de parladı.
Okullarda yeni eğitim yılı başlıyor
Öğrenciler için yeni eğitim-öğretim yılı başlıyor. 20 milyon öğrenci için ilk ders zili 11 Eylül Pazartesi’den itibaren çalıyor.
Yüksel Aydın: ‘Senin feriştahının çapı yetmez’ [VİDEO HABER]
MHP MYK Üyesi Yüksel Aydın, CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in kendisine yönelik sözlerine cevap verdi.
Bahçeşehir Koleji ikinci döneme hazır
Bahçeşehir Koleji Kastamonu Kuzeykent Kampüsü’nde 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi öncesi basın toplantısı gerçekleştirildi.
Bahçeşehir öğrencileri 10 Kasım’da Ata’yı andı
Bahçeşehir Koleji İlkokulu, Ortaokulu ve Anadolu Lisesi öğrencileri, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yılı nedeniyle anma programı düzenledi.
Futbolcular Karacabey öncesi konuştu
GMG Kastamonuspor’un tecrübeli isimleri, Vali Avni Çakır’ın ev sahipliğinde gerçekleşen yemek programının sonunda açıklamalarda bulundu.
Saat 9'u 5 geçe hayatlar durdu
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla yurt genelinde anma etkinlikleri düzenlendi.
9’u 5 geçe hayat duracak
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla yurt genelinde anma etkinlikleri düzenlenecek. Ulu Önder 10 Kasım’da büyük özlem ve sevgiyle anılacak. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kastamonu’da da 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri gerçekleştirilecek. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 84’ncü yılında Kastamonu’da yapılacak olan anma programı netlik kazandı. 10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te yaşamını yitiren Mustafa Kemal Atatürk anısına, Cumhuriyet Meydanı’nda anma programı düzenlenecek.
DSİ ‘sakınca yok’ demiş!
Hürriyet Gazetesi’nin 19 Ekim 2022 tarihli sayısında ‘Abana’ya kulak verin’ başlığıyla manşetten verdiği haberi üzerine Abana Kaymakamlığı’ndan açıklama geldi. Dere yatağına okul yapımı noktasında sakıncaların olabileceği ifadelerinin de yer aldığı habere ilişkin kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Devlet Su İşleri (DSİ) 23. Bölge Müdürlüğü tarafından okul yapılmasında kurum tarafından bir sakıncanın bulunmadığı yönünde cevap alındığı kaydedildi.
'En iyi hizmeti vermek için gece gündüz çalışacağız'
Hepkebirler Mahallesi’ndeki Kastamonulular Dayanışma Derneği (KASDER) Kastamonu Şubesi’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
2023’ün ilk çeyreğinde yerli otomobil satışa çıkacak
TOGG Ceo’su Gürcan Karakaş, ilk elektrikli C segment SUV aracın 2022 sonunda üretim bandından indirileceğini ifade ederek, “2023’ün ilk çeyreğinde akıllı cihazlarımızın tanıtımına ve satışına başlarız” dedi.
“Şartları artık Türkiye ve Azerbaycan belirliyor”
Azerbaycanlı uzmanlar Karabağ Zaferi sonrası durumu değerlendirdi...
Azerbaycanlı kardeşlerimizin 'zafer coşkusu'
Kastamonu Üniversitesi'nde okuyan Azerbaycanlı öğrencilerin kurduğu Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Topluluğu, Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Kütüphanesi'nde Azerbaycan Ulusal Direniş ve Zafer Bayramı günü etkinliği düzenledi.
İYİ Partili Çıvgın'dan hem AK Parti'ye hem CHP'ye eleştiri...
İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Çıvgın, düzenlediği basın toplantısında hem AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü'ye tepki gösterdi; hem de Millet İttifakı üyesi CHP'ye gönderme yaptı.
KAS-DER’den Ata'ya ve şehitlerimize mevlit
Kastamonulular Dayanışma Derneği (Kas-Der) tarafından ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu vatan için canını ortaya koyan şehitlerimiz ve ebediyete uğurlanan gazilerimiz için Nasrullah Camii’nde Mevlid-i Şerif okutuldu
Saygı özlem ve minnetle andık
10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞİTİRİLDİ
Cideli öğrencilerden 'Ata'ya Saygı' klibi
10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü kapsamında Cide Şehit Necmi Yıldırım Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan "Ata'ya Saygı 2" adındaki müzik klibi, sosyal medyada büyük beğeni gördü
Burs ve kredi başvuru süresi uzatıldı
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 5 Kasım Cuma günü başlayan 2021-2022 dönemi burs ve kredi başvuru süresinin 10 Kasım Çarşamba günü gece yarısına kadar uzatıldığını açıkladı
83 yıldır özlemle...
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 83'üncü yıl dönümü dolayısıyla tüm Türkiye'de olduğu gibi Kastamonu'da da anma etkinlikleri düzenlenecek
“Mehmet Akif, insanların vicdanlarına tercüman olmuştur”
Anadolu’nun çeşitli yerlerinde verdiği vaazlarıyla Milli Mücadele’ye önemli katkılarda bulunan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, bu vaazların en önemlilerinden birisini Kastamonu’da Nasrullah Camii’nde verdiği vaazıydı